Τραπεζαρία Σαλονιού Σκαλιστή Οβάλ Σετ 7 Τεμ. 4290Y

Το τραπέζι

Το τραπέζι

Ίσως να υπάρχει η εντύπωση ότι το τραπέζι είναι ένα κλασικό έπιπλο, που υπάρχει και χρησιμοποιείται ως τέτοιο εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Η πραγματικότητα, όμως, διαφέρει. Πρώτοι, κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν τραπέζια οι Αιγύπτιοι. 

Ο αρχαίοι Έλληνες και κατόπιν οι Ρωμαίοι έκαναν πιο συχνή χρήση του τραπεζιού, κυρίως για γεύματα. Το “τραπέζι” ήταν μία τάβλα στηριγμένη επάνω σε στηρίγματα (κυρίως τρίποδα).

Επειδή οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι έτρωγαν ξαπλωτοί, τα τραπέζια του φαγητού ήταν καλοφτιαγμένα βοηθητικά τραπεζάκια, με πόδια από ξύλο, χαλκό ή ορείχαλκο και πολλές φορές διακοσμημένα με λεοντόμορφα και τραγοπόδαρα πέλματα. Συνήθως είχαν τρία πόδια για να εδράζονται σωστά στα ανώμαλα δάπεδα και οι επιφάνειές τους ήταν στρογγυλά ή παραλληλόγραμμα καπάκια.

Μόλις τον 7ο αιώνα άρχισε η χρήση του τραπεζιού, όπως την ξέρουμε σήμερα, στα παλάτια και τους πύργους των τοπικών ηγεμόνων και ευγενών, διότι όλοι οι λοιποί έτρωγαν κατά γης. Χίλια χρόνια μετά, εμφανίζονται οι τραπεζαρίες, οι οποίες αρχίζουν και καθιερώνονται από τον 18ο αιώνα.

Σήμερα, τα τραπέζια αποτελούν το βασικό έπιπλο κάθε σπιτιού στο δυτικό πολιτισμό και αναπόσπαστο μέρος της τραπεζαρίας ή της κουζίνας του. Στη συλλογή των κλασικών επίπλων μας, μπορείτε να βρείτε μία ποικιλία πολύ ωραίων τραπεζιών, που θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας.

Σχετικά Προϊόντα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!