Το ρουστίκ (Rustique)

Country Style

Το στυλ Rustique ή Champêtre (αγροτικό) είναι το πιο αγαπητό στυλ κλασικής επίπλωσης. Είναι ένα ύφος «ζεστό», σπιτικό και απηλλαγμένο από κάθε είδους προσπάθεια εντυπωσιασμού ή επισημότητας. Η μόνιμη παρουσία του ατόφιου ξύλου, μας παραπέμπει σε μία βραδιά με καλή συντροφιά μπροστά στο τζάκι με τη δυνατή φωτιά ή σε μια βραδινή οικογενειακή συγκέντρωση, όπου η γιαγιά και οι θείες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας ετοίμασαν ένα υπέροχο δείπνο.

Η αυθεντικότητα και τα φυσικά υλικά είναι η φιλοσοφία με την οποίαν κατασκευάζονται έπιπλα γερά και ανθεκτικά. Στα σπίτια της πόλης, το στυλ Ρουστίκ δίνει μία νότα ασφάλειας και χαλάρωσης, ενώ στα εξοχικά επιβάλλεται, εφ’ όσον θέλουμε να εναρμονιζόμαστε με το περιβάλλον μας.

Οι ξύλινες τάβλες, είναι το κύριο γνώρισμα του Ρουστίκ. Τα έπιπλα που είναι από μασίφ ξύλο – και ειδικά το ξύλινο τραπέζι – είναι το σήμα κατατεθέν του στυλ. Όμως, περιλαμβάνει και πολυάριθμα άλλα έπιπλα, όπως ερμάρια, καθίσματα, σκαμνιά κ.ά. Τα έπιπλα από πεπαλαιωμένο ξύλο προτιμώνται από πολλούς οπαδούς του στυλ Ρουστίκ, διότι δίνουν την εντύπωση ότι κατασκευάστηκαν πριν από αρκετά χρόνια. Τέλος, ορισμένα ξύλινα αξεσουάρ, όπως ένα ξύλινο πλατώ τυριών, ξύλινες κουτάλες κ.ά. ή τραπεζομάντηλα και πετσέτες από βαμβακερό σε χωριάτικο σχέδιο, είναι «απαραίτητα» για να συμπληρωθεί όλος ο διάκοσμος.

Στην «Για όλα τα γούστα» συλλογή κλασικών επίπλων μας, τα έπιπλα ρουστίκ έχουν και αυτά τη θέση τους. Δείτε και ζητήστε τα.

Σχετικά Προϊόντα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!