Τεχνόδερμα

Τεχνητό δέρμα (PU)

Ένα από τα χρησιμοποιούμενα υλικά στην κατασκευή επίπλων είναι το δέρμα. Το δέρμα, είναι υλικό που «αναπνέει», επομένως μειώνει την εφίδρωση του σώματός μας, όταν καθόμαστε σε δερμάτινα έπιπλα. Είναι πιο εύκολο στην συντήρησή του, όμως ζαρώνει πιο εύκολα.

Για όλες αυτές τις ιδιότητές του, το δέρμα – και λόγω της σπανιότητάς του – είναι υλικό ακριβό. Για την ακρίβεια των γραφομένων, είναι πιο ακριβό από τα υποκατάστατα του δέρματος, δηλαδή, τις δερματίνες.

Η δερματίνη, είναι ένα συνθετικό προϊόν, που κατασκευάζεται από πολυουρεθάνη και έχει διαφορετικές ποιότητες. Οι πιο ακριβές από αυτές είναι η αλκαντάρα και το τεχνόδερμα, που και τα δύο χρησιμοποιούνται πολύ στην κατασκευή επίπλων.

Η βασική σύνθεση του τεχνοδέρματος είναι πολυουρεθάνη (PU) και μικροΐνες πολυαμιδίου. Είναι πιο φθηνό από το δέρμα, αλλά έχει και κάποια παραπλήσια με το δέρμα χαρακτηριστικά, που καθιστούν ελκυστική και πιο εκτεταμένη τη χρήση του.

Σχετικά Προϊόντα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!