Βιτρίνα Έπιπλο Ιταλική Φωτιζόμενη Τερακότα C200F

Τερακότα

Τερακότα (Terracotta)

Η τερακότα είναι κεραμικό υλικό. Η ονομασία της προέρχεται από την λατινική και σημαίνει “οπτό χώμα” (terra = χώμα, γη και cotta = οπτό, ψημένο). Επομένως, όταν λέμε ότι κάτι είναι κατασκευασμένο από τερακότα, εννοούμε ότι είναι πήλινο. Αναλόγως, δε, των μετάλλων που αναμιγνύονται με το αργιλικό χώμα (πηλό), το υλικό αποκτά διαφορετικό χρωματισμό.

Στην Αρχαϊκή περίοδο, η τερακότα χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή αγαλμάτων, ειδωλίων, καθώς και χρηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων. Από την Κλασσική Αρχαιότητα και μετά (480 π.Χ.), η κατασκευή αγαλμάτων αρχίζει και γίνεται από άλλα υλικά (μάρμαρο, πωρόλιθος), ενώ η τερακότα χρησιμοποιείται για διακοσμητικά ή χρηστικά μικρά αντικείμενα. Αυτό συμβαίνει έως τις μέρες μας.

Από την Αναγέννηση και μετά, όταν άρχισε σταδιακώς η εξέλιξη των επίπλων, ο πηλός χρησιμοποιήθηκε στην διακόσμησή τους με δύο μορφές. Η μία μορφή είναι η φαγεντιανή (φαγιάνς ή fayence) και η άλλη η τερακότα. Η τρίτη μορφή των προϊόντων της κεραμουργίας, η πορσελάνη, χρησιμοποιείται στην κατασκευή πιατικών και λίγο σε διακοσμητικά αντικείμενα.

Ανάμεσα στα όμορφα έπιπλα και στα διακοσμητικά μας αντικείμενα υπάρχουν κάποια που είναι κατασκευασμένα ή στολισμένα με τερακότα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!