Ρυθμός Μπαρόκ

Μπαρόκ (Style Baroque)

Η λέξη «Μπαρόκ» προέρχεται από την Πορτογαλική λέξη «Baroco», που είναι όρος της κοσμηματοποιΐας. Σημαίνει, δε, «μαργαριτάρι με ανώμαλο σχήμα» και δηλώνει κάτι που δεν είναι τέλειο, αλλά μάλλον ελαττωματικό.

Το ρεύμα αυτό της τέχνης, γεννήθηκε στην βόρεια Ιταλία, σε μία ταραχώδη περίοδο ρήξης και θρησκευτικών πολέμων στα τέλη του 17ου αιώνος (1560 – 1600). Το Μπαρόκ είναι ένα καλλιτεχνικό κίνημα, που επηρέασε τις τέχνες, την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και την κατασκευή επίπλων.

Παρά την υπερβολή του, την «βαριά» διακόσμηση, τα δραματικά εφέ του, την ένταση και το – ορισμένες φορές – πομπώδες μεγαλείο του, το μήνυμα που προσπάθησε να μεταδώσει το Μπαρόκ είναι ότι «υπάρχει ένας κόσμος, όπου όλα τα αντίθετα μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικώς».

Ανάγλυφες παραστάσεις, χρυσές διακοσμήσεις και μνημειώδεις πολυέλαιοι συνθέτουν αυτό το ιδεατό και συνάμα πρωτότυπο περιβάλλον.

Ανάγλυφες παραστάσεις, χρυσές διακοσμήσεις και μνημειώδεις πολυέλαιοι συνθέτουν αυτό το ιδεατό και συνάμα πρωτότυπο περιβάλλον. Διαδόθηκε σε όλη την δυτική Ευρώπη και ειδικότερα στην Ισπανία, στην Μαδρίτη, όπου υπάρχουν πολλά μνημεία σε ρυθμό Μπαρόκ.

Σήμερα, όταν χαρακτηρίζουμε κάτι ως «Μπαρόκ» σημαίνει ότι είναι πολύ «πλουμιστό» (βυζαντινό), πολύπλοκο, υπερβολικώς λεπτομερές, αόριστο ή ασαφές, που αποκρύπτει την ουσία και προκαλεί σύγχυση. Όμως, το στυλ Μπαρόκ έχει μία απτή μεγαλοπρέπεια και εσωτερική ισορροπία.

Ένα κλασικό έπιπλο στυλ Μπαρόκ, μπορούμε να το βάλουμε στο σπίτι μας, σε ένα κατάστημα ή σε κάποιον άλλον επαγγελματικό χώρο. Δείτε την συλλογή μας και θα καταλάβετε..

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!