Ο καναπές

Το κωνωπείον

Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, η λέξη «καναπές», έχει ελληνική προέλευση. Είναι, όπως λέγεται, «αντιδάνειο». Δηλαδή, πήγε στο εξωτερικό, έβαλε φράγκικη φορεσιά και ξαναγύρισε στην πατρίδα της, όπου χρησιμοποιείται με την ξενική της ονομασία.

Προέρχεται, δε, από την λέξη «τό κωνωπεῖον», που δεν είναι τίποτα άλλο από την απλή και χρήσιμη «κουνουπιέρα», που είχαν μέχρι πριν αρκετά χρόνια τα κρεβάτια των ενηλίκων και τώρα τη συναντάμε μόνον στα βρεφικά κρεβατάκια.

Φτάνει πια η ετυμολογία και πάμε στο ίδιο το έπιπλο, που όλοι μας γνωρίζουμε. Όταν χρησιμοποιείτε την λέξη «Καναπές», τι σας έρχεται στον νου; Η ξεκούραση, το αναπαυτικό κάθισμα, η χαλάρωση. Και, φυσικά, έχετε δίκιο. Αν δεν αγοράσουμε αναπαυτικούς καναπέδες ή πολυθρόνες, τότε να μη αγοράσουμε διόλου. Καλύτερα να καθόμαστε στο πάτωμα.

Καναπέδες χρησιμοποιούμε στο σπίτι και σε επαγγελματικούς χώρους, όπως σε ένα ιατρείο, ένα σαλόνι ομορφιάς και αλλού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ύφος είναι λίγο πιο περιορισμένο (θέλουμε κάτι σοβαρό), όμως η άνεση πρέπει να είναι άνεση και η αντοχή ενισχυμένη.

Όταν έλθετε στην έκθεσή μας, με την μεγάλη συλλογή κλασικών επίπλων, μπορείτε να δοκιμάσετε την πολυτελή ανάπαυση όλων των καναπέδων μας, προτού αποφασίσετε ποιος σας ταιριάζει καλύτερα. Θα σας πάρει λίγη ώρα παραπάνω, αλλά θα κάνετε την αγορά που πρέπει.

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!