Μοντέρνα σπίτια με vintage στοιχεία

Vintage πινελιές για ένα σπίτι με άποψη

Ο συνδυασμός διαφορετικών στυλ σε ένα σπίτι μπορεί να κλέψει την παράσταση

Το λεγόμενο mix and match έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε στην επιλογή ρούχων και, ομολογουμένως, μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για τα σπίτια! Μπορεί να διαθέτουμε ένα σπίτι που τείνει προς το μοντέρνο, με πιο λιτές γραμμές, ήπιους χρωματικούς τόνους και αυστηρή γεωμετρία και να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που έχουμε επιτύχει. Ωστόσο, κάποιες φορές γεννάται σε όλους η επιθυμία για ανανέωση και αλλαγές. Όταν η δραστική ανακαίνιση σε ένα χώρο δεν αποτελεί επιλογή, τότε μπορούμε να προβούμε σε μια πιο συντηρητική και οικονομική λύση διανθίζοντάς τον με αντικείμενα που θα δώσουν ένα twist στο αποτέλεσμα.

Έτσι, λοιπόν, με επιλογές στοιχείων με ρετρό διάθεση, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο με άποψη. Σε ένα, κατά τα άλλα, μοντέρνο καθιστικό μπορούμε να δημιουργήσουμε μια vintage γωνιά προσθέτοντας μία πολυθρόνα που μας πηγαίνει πίσω στην εποχή του Louis Quinze. Ακόμα μπορούμε να επέμβουμε στο χώρο προσθέτοντας έναν vintage καθρέπτη τοίχου με περίτεχνο σκάλισμα στο κάδρο ή να επιλέξουμε ένα μικρό κομμάτι του τοίχου και να βάλουμε μία συλλογή από ρετρό καδράκια, στοιχεία που θα ζεστάνουν πολύ ένα μοντέρνο χώρο.

Τόσο στο σαλόνι όσο και σε ένα γραφείο μπορούμε να δώσουμε, επίσης, ένα ρετρό άγγιγμα που θα δείξει μια άλλη όψη της προσωπικότητάς μας. Μπορούμε έτσι να προσθέσουμε ένα κλασικό μαρμάρινο τηλέφωνο ή αντί για το καθιερωμένο μοντέρνο στερεοφωνικό μπορούμε να επιλέξουμε ένα που θα μοιάζει με ραδιόφωνο από περασμένες εποχές.

Με τον ίδιο τρόπο, επιλέγοντας δηλαδή μερικά στοιχεία και χωρίς να «φορτώνουμε» ένα χώρο, μπορούμε να «ζωντανέψουμε» και την κουζίνα. Μία επιλογή θα ήταν ένα ρουστίκ φωτιστικό οροφής με βιτρό, που παραπέμπει πολύ σε εξοχικά σπίτια με πιο χωριάτικη διάθεση και θα κάνει αμέσως τη διαφορά στην κουζίνα μας. Μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσουμε πιατάκια ή κάποιο κλασικό σετ τσαγιού ή καφέ σε περίοπτη θέση, έτσι ώστε να δώσει χρώμα και στυλ στην καθόλα μοντέρνα κουζίνα μας.

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για το πώς μπορούμε να κάνουμε ένα χώρο λίγο πιο ιδιαίτερο με vintage πινελιές. Αντιστοίχως, αν διαθέτουμε ένα σπίτι με κλασικά έπιπλα, μπορούμε να προσθέσουμε κάποια μοντέρνα στοιχεία, με πιο αυστηρές γραμμές και ήπια παστέλ χρώματα για να «μπερδέψουμε» γλυκά το σύνολο, χαρίζοντας ένα μοναδικό χαρακτήρα στο χώρο. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία, γούστο και καλή διάθεση, για να κάνετε ένα χώρο τόσο ενδιαφέροντα όσο και η προσωπικότητά σας!

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!