Βάζο Μουράνο Γυάλινο Χειροποίητο NZV-1299

Το βάζο

Το βάζο (Vase)

Το Βάζο, είναι ένα χρηστικό αντικείμενο, που, λόγω της χρήσης του, κατέληξε να είναι διακοσμητικό αντικείμενο. Η ορθή του ονομασία, στη γλώσσα μας, είναι “Ανθοδοχείο”, διότι σε αυτό τοποθετούμε τα άνθη, για τα διατηρήσουμε για όσο το δυνατόν μακρύτερο χρόνο φρέσκα και “ζωντανά”.

Η ιστορία και η εξέλιξη των ανθοδοχείων, δεν μας είναι γνωστή. Πάντως, διαφαίνεται ότι απετέλεσαν τομέα καλλιτεχνικής εξερεύνησης, λόγω της πληθώρας των σχημάτων τους, των υλικών κατασκευής τους και της διακόσμησής τους.

Όσο για την τιμή τους, μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Αρκεί μόνον να λεχθεί ότι το 2010, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, αγοράσθηκε ένα κινέζικο βάζο έναντι του ευτελούς ποσού των 32,4 εκατ. δολαρίων.

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!