Κρεβάτι διπλό σκαλιστό Κουίν Άν 1394-30

Στυλ Κουίν Αν

Ένα στυλ που χαρακτηρίζει πολλά κλασικά έπιπλα

Ο ρυθμός Κουίν Αν (Queen Anne), δημιουργήθηκε κατά την τελευταία δεκαετία του 17ου αιώνα (1690-1700), περίοδο κατά την οποία βασίλεψε ο Γουλιέλμος ο 3ος της Αγγλίας Όμως, ο όρος περιγράφει την καλλιτεχνική τάση που μεσουράνησε από το 1725-1760, δέκα έτη μετά από το θάνατο της βασίλισσας Άννας (1714). 

Η περίοδος αυτή συνέπεσε με τον αποικισμό της Β. Αμερικής, όταν πολλοί ικανοί τεχνίτες μετέβησαν και εγκαταστάθηκαν εκεί, μεταφέροντας και το στυλ αυτό. Ορισμένα στοιχεία του στυλ αυτού χρησιμοποιούνται και στα σύγχρονα κλασικά έπιπλα.

Χαρακτηριστικά στοιχεία του στυλ είναι οι καμπύλες γραμμές στα πόδια και στα μπράτσα των καθισμάτων, τα σκαλιστά τελειώματα στις προμετωπίδες των επίπλων, με διακριτικά σχέδια σε μορφή οστράκων. Εν ολίγοις, αποφεύγεται η ύπαρξη ευθειών γραμμών. Σε ό,τι αφορά την ξυλεία, χρησιμοποιείται περισσότερο η καρυδιά και ακολουθεί η λεύκα, η κερασιά, το σφένδαμο και η οξιά.

Το στυλ Κουίν Αν διαδέχθηκε το στυλ Τσίπεντεϊλ (Chippendale), το οποίο για μεγάλο διάστημα παρουσίαζε αρκετές ομοιότητες με το προηγούμενο. Στη μεγάλη συλλογή κλασικών επίπλων που διαθέτουμε, υπάρχουν αρκετά έπιπλα που προσεγγίζουν αυτό το στυλ.

Σχετικά Προϊόντα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!