Προτάσεις διακόσμησης χολ

Πώς να κάνετε το χολ σας ζεστό και πρακτικό

Δείτε μερικές ιδέες ανάλογα με το μέγεθος του χώρου σας

Το χολ είναι ένα μέρος του σπιτιού που, αν και δίνει την πρώτη εντύπωση μπαίνοντας, πολλοί δεν του έχουν δώσει την απαραίτητη προσοχή. Αρκετοί το βλέπουν απλά και μόνο σαν έναν εισαγωγικό χώρο και τείνουν να τον παραμελούν από άποψη στυλ. Εμείς σας έχουμε μερικές προτάσεις διακόσμησης με κλασικά έπιπλα, για το πώς θα μπορέσετε να το εκμεταλλευτείτε, ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι αυτός ο χώρος στο δικό σας σπίτι.

Προτάσεις διακόσμησης χολ

Αν το χολ σας είναι μικρό, τότε θα μπορούσατε να το καταστήσετε λειτουργικό, χωρίς να το φορτώσετε πολλά αντικείμενα. Μιας και είναι ο πρώτος χώρος, όταν μπαίνετε στο σπίτι, και ο τελευταίος, όταν το αφήνετε, σκεφτείτε έξυπνα, ώστε να απαντά στις ανάγκες σας. Θα μπορούσατε, λοιπόν, να προσαρμόσετε έναν καθρέπτη τοίχου ή έναν καθρέπτη δαπέδου (αν σας παίρνει από θέμα χώρου), έτσι ώστε να ρίχνετε μια τελευταία ματιά στην εμφάνισή σας, πριν φύγετε από το σπίτι. Μπορείτε επίσης να τοποθετήστε μια επιτοίχια κρεμάστρα ή έναν καλόγερο, που θα δώσει ιδιαίτερο στυλ στο χώρο, ώστε να κρεμάτε τσάντες και παλτό μόλις μπείτε στο σπίτι. Μιας και πολλοί συνηθίζουν να βγάζουν τα παπούτσια μόλις μπουν στο σπίτι, μπορείτε να βάλετε μια ξύλινη παπουτσοθήκη που είναι και πιο καλαίσθητη σε σύγκριση με άλλες που κυκλοφορούν. Εναλλακτικά θα σας βολέψει σίγουρα μια κονσόλα με συρτάρι, έτσι ώστε να ακουμπάτε τα κλειδιά σας μόλις μπείτε ή να φυλάτε την αλληλογραφία στο συρτάρι.

Σε περίπτωση που το χολ σας είναι μεγαλύτερο, τότε μπορείτε να το αναδείξετε ακόμα περισσότερο και να δώσετε τα πρώτα σημάδια του στυλ σας στον επισκέπτη. Σκεφτείτε, λοιπόν, να στήσετε ένα μίνι καθιστικό αμέσως μόλις μπαίνετε στο σπίτι. Αντί για ένα κλασικό τραπεζάκι, τοποθετήστε ένα μπαούλο με περίτεχνα σχέδια, μέσα στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύετε διάφορα πράγματα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αντικριστά μπορείτε να τοποθετήσετε δύο μικρά καρεκλάκια ή σκαμπό, για να μπορείτε να φορέσετε τα παπούτσια σας πριν βγείτε από το σπίτι. Επάνω στο μπαούλο θα μπορούσατε να τοποθετήσετε διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα ή ένα καλόγουστο επιτραπέζιο φωτιστικό με βιτρώ, που θα δώσει συνολικά ένα ζεστό άγγιγμα.

Μπορεί κάθε χώρος να έχει τις “ιδιοτροπίες” του, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε κατάλληλα, ανάλογα με τις ανάγκες και το γούστο μας! Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και σίγουρα μπορείτε να προσαρμόσετε την κάθε πρόταση στο δικό σας ύφος!

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!