Κουτσομπόλα έπιπλο καναπές σκαλιστό

Μια “κουτσομπόλα” από άλλη εποχή

Όταν τα έπιπλα αφηγούνται ιστορίες…

Η μαγεία των κλασικών επίπλων είναι ότι έχουν να μας διηγηθούν μια ιστορία. Κάποια έπιπλα μας πηγαίνουν πίσω μερικές δεκαετίες, ενώ άλλα μας παρασύρουν σε ταξίδια που φτάνουν στα βάθη των αιώνων. Σήμερα, το άρθρο μας είναι αφιερωμένο στην “κουτσομπόλα”, η οποία -για όσους δεν το γνωρίζουν- είναι έπιπλο!

Κουτσομπόλα έπιπλο καναπές σκαλιστό

Η “κουτσομπόλα” είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κάθισμα στο οποίο, για ευνόητους λόγους, χωράει μόνο ένα άτομο, με την άνεσή του φυσικά! Το κάθισμα αυτό, ενίοτε και μικρό καναπεδάκι, διαθέτει μια μικρή επιφάνεια στη μία άκρη του, ώστε να μπορεί να “φιλοξενήσει” το απαραίτητο αξεσουάρ, που χωρίς αυτό χάνεται το νόημα της ονομασίας του επίπλου, που δεν είναι άλλο από το τηλέφωνο. Κάποιες “κουτσομπόλες”, μάλιστα, διέθεταν και μικρά συρταράκια, για να τακτοποιούν οι νοικοκύρηδες του σπιτιού λογαριασμούς και άλλα μικροαντικείμενα.

Η σύλληψη του συγκεκριμένου επίπλου μετρά δεκαετίες, τότε που τα τηλέφωνα ήταν ακόμα σταθερά και η χρέωση γινόταν ανά κλήση, δίνοντας έτσι την ευχέρεια σε όσους καλούσαν να ξεδιπλώσουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, χωρίς να χρειαστεί να ανησυχήσουν για το λογαριασμό. Μάλιστα, πολλοί από εμάς θυμόμαστε από τις παλιές ελληνικές ταινίες, αρκετές κουτσομπόλες της μεγάλης οθόνης να ξεδιπλώνουν το… ταμπεραμέντο τους καθισμένες στο εν λόγω έπιπλο.

Πλέον, όλο και λιγότερα σπίτια φιλοξενούν το μοναδικό αυτό έπιπλο. Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο αξίζει να βάλει κανείς μια “κουτσομπόλα” σπίτι του, καθώς πρόκειται για ένα έπιπλο με χαρακτήρα, που μπορεί να χαρίσει ιδιαίτερο στυλ σε ένα χώρο και να τον κάνει να ξεχωρίσει. Φτιάξτε μια ρετρό γωνιά και στο δικό σας σπίτι και κερδίστε τις εντυπώσεις όσων σας επισκέπτονται!

Σχετικά Προϊόντα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!