Τραπεζάκι Σαλονιού Κλασικό 1394-30

Κλασικό Στυλ

Εφάρμοσέ το σωστά στο δικό σου χώρο

Πρόκειται για ένα στυλ διακόσμησης, το οποίο προέρχεται από την αριστοκρατία του 18ου και 19ου αιώνα. Η συμμετρία και η κομψότητα είναι τα χαρακτηριστικά, που κυριαρχούν. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι πολυάριθμα και πιο τελειοποιημένα. 

Τραπεζάκι Σαλονιού Κλασικό 1394-30

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται να συγκεραστούν αρμονικώς ταπισερί και υφάσματα ζωγραφιστά ή με σχέδια, μαζί με διάφορα χρώματα – από ανοικτά έως πολύ σκοτεινά – και πληθώρα φωτιστικών, διατηρώντας την τάξη και την συμμετρία του συνόλου.

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του κλασικού στυλ είναι τα πανομοιότυπα αντικείμενα, ακόμα και στα έπιπλα. Η επανάληψη αντικειμένων, η τάξη και η έλλειψη εκπλήξεων, αποτελούν την απόλυτη σύνθεση του συγκεκριμένου στυλ. Πολλά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως γύψινες διακοσμήσεις ταβανιών, ρόδακες, στήλες κ.λπ., ενισχύουν την αίσθηση άνεσης που πρέπει να αποπνέει το κλασικό στυλ. Τα δάπεδα από ατόφια ξυλεία ή μάρμαρο ενισχύουν την άνεση των δωματίων. Πολλές φορές καλύπτονται από πλούσιες μοκέτες ή ακριβά χαλιά.

Τον κορμό του στυλ αυτού αποτελούν τα έπιπλα, στην κατασκευή των οποίων χρησιμοποιείται κυρίως η δρυς, το μαόνι, η καρυδιά και η κερασιά. Οι πλούσιες χρωματικές αποχρώσεις και το τέλειο φινίρισμα των κλασικών επίπλων, με τις ευθείες ή καμπύλες γραμμές τους να συντονίζονται με τα υπέροχα ξύλινα πατώματα, δίνουν στο σύνολο μία αίσθηση μεγαλοπρέπειας

Σχετικά Προϊόντα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!