Πολυθρόνα Ανακλινόμενη 9064-7329

Σεζ λονγκ

Σεζ λονγκ (Chaise longue)

Πρόκειται για μία ανακλινόμενη πολυθρόνα, η οποία είναι επαρκώς μεγάλη, ώστε να υποβαστάζει τα πόδια του καθήμενου σε αυτήν. Πράγματι, στα γαλλικά, chaise longue σημαίνει – κυριολεκτικώς – μακρύ κάθισμα ή μακριά καρέκλα.

Πολυθρόνα Ανακλινόμενη 9064-7329

Λανθασμένα, όμως, ο όρος αυτός αποδόθηκε στις ελαφριές πτυσσόμενες πολυθρόνες (transatlantique), οι οποίες χρησιμοποιούνταν στα καταστρώματα των πλοίων, που πραγματοποιούσαν υπερατλαντικά ταξίδια (εξ ου και ο όρος «transatlantique»).

Στην Ελλάδα, έχει επικρατήσει να ονομάζονται έτσι οι πολυθρόνες εξωτερικού χώρου, κυρίως οι πτυσσόμενες (βλέπε π.χ. ξαπλώστρες στις παραλίες).

Κλείνοντας, σημειώνεται ότι δεν έχουν σχέση με τα ανάκλιντρα, τα οποία αποτελούν τμήμα της συλλογής κλασικών επίπλων μας και έχουν διαφορετικό σχεδιασμό και άλλη λογική. Μπορείτε, πάντως, να βρείτε στα κλασικά έπιπλα, ωραιότατες ανακλινόμενες πολυθρόνες, που είναι σχεδιασμένες για τη χαλάρωσή σας.

Σχετικά Προϊόντα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!