Ρυθμός Λουΐ Κενζ (Louis Quinze)

Στυλ Louis Quinze (XV)

Το στυλ Λουΐ Κενζ (Louis Quinze) αναπτύσσεται κατά το δεύτερο τέταρτο του 18ου αιώνα. Θεωρείται το πιο κλασικό στυλ επίπλων. Ξεκίνησε ως τεχνοτροπία κατασκευής καθισμάτων και κατέληξε να χαρακτηρίζει μία ολόκληρη περίοδο.

Η επινόηση μιας τεχνικής από τους επιπλοποιούς, η οποία τελειοποίησε την συναρμολόγηση και βελτίωσε την αντοχή της ξυλείας, τους επέτρεψε να αφαιρέσουν τους βαρείς αποστάτες, να ελαφρύνουν τον σκελετό και επιχειρήσουν την κατασκευή κυρτών ποδιών. Έτσι, ξεκινώντας από τα καθίσματα, το στυλ Λουί XV επηρέασε όλες τις τέχνες της εποχής του.

Το στυλ Λουί XV, πολύ τολμηρό / πρωτοποριακό, για την εποχή του, κάπου συγχέεται ή εμπλέκεται με το Ροκοκό, το οποίο έχει ξεκινήσει λίγο ενωρίτερα (1700) και ακολουθείται από το μεταβατικό στυλ Πομπαντούρ, που θα μας οδηγήσει στην αναβίωση του κλασσικού της εποχής του Λουί XVI.

Τα κλασικά έπιπλα Λουί XV είναι ευχάριστα, κομψά, ελαφριά και σε καλούν να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις χαρές της βασιλικής αυλής, παρά να είσαι «σφικτός» και επίσημος. Το στυλ Λουί XV, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «Διονυσιακό», έχοντας μία ελαφρότητα, σε σχέση με το στυλ Λουί XIV, συμφώνως με το οποίο τα έπιπλα απέπνεαν ισχύ και επέβαλαν ένα καταθλιπτικό σεβασμό. Αντλεί, δε, την έμπνευσή του από την φύση, αναζητώντας την οικειότητα και την άνεση. Για πρώτη φορά, από τον Μεσαίωνα και έπειτα, επανέρχεται η ασυμμετρία. Δίνεται βάρος στη διακόσμηση, παρά στο σχήμα, και τα έπιπλα κατασκευάζονται για τοποθέτηση σε όλους τους χώρους και όχι μόνον κοντά στους τοίχους των δωματίων.

Δεν είναι δυνατόν να λείπουν τέτοια κομμάτια από τη συλλογή μας των κλασικών επίπλων. Μπορείτε να τα δείτε όλα στην αντίστοιχη κατηγορία του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Σχετικά Προϊόντα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!