Παραβάν Τετράφυλλο Σκαλιστό Χειροποίητο B115

Παραβάν

Παραβάν (Paravent)

Γαλλική λέξη για ένα έπιπλο που αποτελείται από ένα ή περισσότερα συνδεδεμένα μεταξύ τους επίπεδα φύλλα και χρησιμοποιείται για να προστατεύει από τα ρεύματα του αέρα ή από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η ονομασία του προέρχεται από την ιταλική λέξη paravento (αντιανεμικό), που στα Γαλλικά αποδίδεται ως Paravent (παραβάν).

Με την εξέλιξη των κατοικιών, η προστασία από τα ρεύματα του αέρα εξέλειπε και παρέμεινε η χρήση του για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. Στα πρόσφατα χρόνια, χρησιμοποιήθηκε πολύ στα αποδυτήρια των ανθρώπων του θεάματος, ως μία ενδεδειγμένη λύση στο μικρό εμβαδόν των καμαρινιών.

Στη συλλογή μας έχουμε αρκετά και όμορφα παραβάν, γιατί πιστεύουμε ότι στην επίπλωση του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου πρέπει να μπαίνει και μία “πινελιά” διακοσμητικής παρέμβασης. Κάποια από αυτά, δε, είναι μοναδικά συλλεκτικά κομμάτια και η αγορά τους μπορεί να ιδωθεί ως επένδυση, σε ένα έργο τέχνης. Πρόκειται για κομμάτια κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου στο χέρι, με λάκα και φίλντισι, επάνω σε πρωτότυπα κινέζικα σχέδια. Υπάρχουν, βεβαίως, και τα πιο απλά παραβάν, που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι με υπέροχες εικόνες και σκορπούν τα χρώματά τους και τη χαρά, στον τριγύρω τους χώρο.

Σχετικά Προϊόντα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!