Μπαούλα σκαλιστά, σετ 3 τμχ

Μπαούλα

Το μπαούλο

Το μπαούλο, παρά τα όσα αναγράφονται γύρω από αυτό, είναι ένα ταξιδιωτικό σκεύος και όχι αποθηκευτικός χώρος. Υπάρχει μία απλή εξήγηση για αυτό. Στα σπίτια, από την αρχαιότητα, υπήρχαν διάφορων τύπων ερμάρια, που χρησίμευαν ως χώροι αποθήκευσης ενδυμάτων. Επομένως, το μπαούλο, με την μορφή και την λειτουργία, που έχει στις ημέρες μας, δεν είχε λόγο ύπαρξης.

Επειδή τα ταξίδια στην αρχαιότητα δεν γίνονταν, παρά μόνον σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης, οι ταξιδιώτες κουβαλούσαν τα λιγοστά τους πράγματα μέσα σε δερμάτινους ή πάνινους σάκους. Από τους Ρωμαϊκούς χρόνους και μετά, αναπτύσσεται το οδικό δίκτυο, που απλώνεται σε όλες τις άκρες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη ταχύτερης επικοινωνίας, μεταξύ των τμημάτων αυτής, για λόγους στρατιωτικούς (ταχύτερη μετάβαση του στρατού) και, δευτερευόντως, για λόγους εμπορικούς.

Η σταδιακή συσσώρευση του πλούτου, από τους Ρωμαϊκούς χρόνους και μετά, ιδίως κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, επέτρεψε σε πλούσιους ευγενείς, που μετακινούνταν με την συνοδεία τους, να μεταφέρουν ικανό αριθμό αντικειμένων και ενδυμάτων τους, τα οποία τοποθετούσαν σε ξύλινα κασόνια, για μη σπάνε εύκολα. Έτσι, δημιουργήθηκαν τα μπαούλα. Τα μπαούλα γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη κατά τον 18ο, 19ο και πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Οι μεγάλες μεταναστεύσεις πληθυσμών προς τον Νέο Κόσμο, διέδωσαν την χρήση των μπαούλων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μαζικά ως ταξιδιωτικά σκεύη μέχρι και την δεκαετία του 1960. Κατόπιν, παρέδωσαν την σκυτάλη στις γνωστές μας βαλίτσες και αποσύρθηκαν στα παλαιοπωλεία.

Σήμερα, τα βρίσκουμε ως έπιπλα, είτε χρηστικά, είτε διακοσμητικά, είτε σε συνδυασμό. Εμείς, έχουμε να σας δείξουμε κάποιες όμορφες περιπτώσεις με συλλεκτικά μπαούλα ή, απλώς, με σκαλιστά μπαούλα, που μπορούν να ικανοποιήσουν το γούστο σας και να αυξήσουν τους αποθηκευτικούς σας χώρους.

Σχετικές Αναρτήσεις

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!