Δερμάτινα έπιπλα

Καθαρισμός δερμάτινων επίπλων

Συμβουλές για να τα διατηρήσετε άψογα!

Το δέρμα είναι ένα πανέμορφο υλικό που κάνει τα έπιπλα να ξεχωρίζουν. Πράγματι τα δερμάτινα έπιπλα αναδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας κι επιβλητικότητας και μπορούν να κάνουν ένα χώρο να ξεχωρίζει. Τα κλασικά έπιπλα θα λέγαμε ότι “αγαπούν” το δέρμα και γι’ αυτό θα δούμε μερικούς τρόπους για να τα συντηρήσουμε ακέραια για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δερμάτινα έπιπλα

Κάτι που πρέπει να θυμόμαστε για το δέρμα είναι ότι πρόκειται για ένα “ζωντανό” υλικό, όπως το ξύλο, και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Έτσι, λοιπόν, ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, θα μπορείτε να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και να το κάνετε να δείχνει αναζωογονημένο.

1. Το δέρμα, όπως και όλα τα υλικά, μαζεύουν σκόνη, η οποία κάθεται στους πόρους του και το κάνει να δείχνει θαμπό και παραμελημένο. Για το λόγο αυτό, καλό είναι, αν όχι μια φορά την εβδομάδα, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, να περνάτε την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί ή ακόμα και με την ηλεκτρική σας σκούπα, ώστε να απομακρύνετε σκόνη ή ψίχουλα που ενδέχεται να “κρύβονται” στις πτυχώσεις του.

2. Αφού απομακρύνετε τη σκόνη, μπορείτε να καθαρίσετε μια δερμάτινη επιφάνεια περαιτέρω εφαρμόζοντας ένα μείγμα νερού με σαπούνι με ουδέτερο pH. Καλό θα ήταν να εφαρμόσετε το μείγμα σε μια εσωτερική επιφάνεια, ώστε να σιγουρευτείτε ότι δε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο υλικό. Αν υπάρχει, λοιπόν, συγκεκριμένος λεκές κινηθείτε κυκλικά από μέσα προς τα έξω τρίβοντας απαλά και στο τέλος απομακρύνετε τυχόν υγρασία με ένα στεγνό πανί.

3. Αν θέλετε να διατηρήσετε τον δερμάτινο καναπέ σας λαμπερό και “ζωντανό” καλό είναι να φροντίσετε να βρίσκεται μακριά από πηγές θερμότητας και, φυσικά, να μην εκτίθεται διαρκώς στις ακτίνες του ήλιου.

4. Αν τα μαξιλάρια του καναπέ είναι αποσπώμενα, μπορείτε να τους αλλάζετε θέση εφόσον κρίνετε ότι κάποια θέση είναι πιο χρησιμοποιημένη από άλλη, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία.

5. Καμιά φορά τα ίδια μας τα ρούχα ή τα αξεσουάρ (αγκράφες, μεταλλικά κουμπιά ή τρουκς) μπορεί να δημιουργήσουν φθορές στον καναπέ. Ένας τρόπος για να βοηθήσετε το δέρμα να επουλώσει κάπως τις γρατζουνιές είναι με τη χρήση γαλακτώματος καθαρισμού προσώπου. Περνάτε την επιφάνεια με ένα πανί και μετά απομακρύνετε την υγρασία με ένα στεγνό ύφασμα. Επαναλάβετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να δείτε αποτελέσματα.

6. Για λεκέδες από μελάνι η λύση είναι το οινόπνευμα. Εφαρμόστε λίγο και τοπικά με ένα βαμβάκι κάνοντας γρήγορες επαναλαμβανόμενες κινήσεις και στο τέλος στεγνώστε με ένα στεγνό πανί.

7. Ακολουθείτε τις συμβουλές του κατασκευαστή, ως προς τα προϊόντα συντήρησης και τη συχνότητα εφαρμογής τους, για να διατηρείτε τα έπιπλα σε καλή κατάσταση. Καλό είναι, πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο υλικό να συμβουλευθείτε, ει δυνατόν, τον κατασκευαστή και γενικά να μη χρησιμοποιείτε αυθαίρετα προϊόντα που μπορεί να έχετε για τη συντήρηση δερμάτινων ρούχων ή παπουτσιών.

Τα “γιατροσόφια” που κυκλοφορούν είναι πολλά, καλό είναι, όμως, πριν εμπιστευθείτε κάποιο σκεύασμα ή δικό σας μείγμα, να το δοκιμάσετε σε κάποια κρυφή επιφάνεια, έτσι ώστε να μην προκαλέσετε κάποια εμφανή αλλοίωση στο έπιπλό σας. Άλλωστε, κάθε δέρμα είναι διαφορετικό και έχει τις ιδιαιτερότητές του, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Τα έπιπλα είναι επένδυση, φροντίστε τα για να τα απολαμβάνετε για καιρό.

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!