Μπουντουάρ (Boudoir)

Τουαλέτα – Μπουντουάρ

Όταν ο Μαρκήσιος ντε Σαντ συνέγραφε το έργο του «Η φιλοσοφία μέσα στο μπουντουάρ», δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πόσο διάσημο θα έκανε αυτόν τον χώρο των παλαιών κατοικιών.

Τι είναι το «Μπουντουάρ»; Είναι ένα μικρό δωμάτιο μεταξύ της τραπεζαρίας και του υπνοδωματίου, το οποίο ήταν στην διάθεση της κυρίας του σπιτιού, για να υποδέχεται εκεί τις φίλες της, διότι το σαλόνι ήταν προνόμιο μόνων των ανδρών. Δηλαδή, ένα γυναικείο σαλόνι. Προέρχεται, από το γαλλικό ρήμα «Bouder» (Μπουντέ), που σημαίνει «απομονώνομαι, τίθεμαι σε απόσταση».

Δεδομένου ότι το δωμάτιο αυτό προοριζόταν για αποκλειστική χρήση από τον γυναικείο πληθυσμό, ανάλογη ήταν η διακόσμηση και η επίπλωσή του. Έπιπλα κλασικά, πιο ελαφριά, πιο κομψά και πιο εκλεπτυσμένα. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα εμφανίζεται λίγο – λίγο στα σπίτια κάποιο δωμάτιο ατομικού καλλωπισμού και περιποίησης, το Μπουντουάρ για τις γυναίκες και το καμπινέ για τους άνδρες. Για τη δημιουργία μιας πιο γυναικείας ατμόσφαιρας στο σπίτι, δημιουργείται το «στυλ Μπουντουάρ», το οποίο χρησιμοποιεί πιο γοητευτικά και πιο λαμπερά έπιπλα. Σταδιακώς, το «Μπουντουάρ» γίνεται συνώνυμο της γυναικείας λεπτής και τρυφερής κλασικής επίπλωσης και καταλήγει, στην Ελλάδα τουλάχιστον, να σημαίνει το έπιπλο με τον καθρέπτη όπου θα καθίσει μία γυναίκα, για να περιποιηθεί τον εαυτό της.

Στην συλλογή των επίπλων μας έχουμε πολύ ωραία έπιπλα, αυτού του είδους, που απευθύνονται στον γυναικείο πληθυσμό.

Σχετικές Αναρτήσεις

Σχετικά Προϊόντα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!