Πολυθρόνα Σκαλιστή Με Κεντητή Στόφα JF2210A-H22

Ζακάρ (Jacquard)

Μία διαφορετική τεχνική πλέξης

Το Ζακάρ είναι ουσιαστικά ένα είδος (μια τεχνική) πλεξίματος υφασμάτων, που οφείλει το όνομά του στον Joseph Marie Jacquard, ένα Γάλλο έμπορο, ο οποίος, στις αρχές του 19ου αιώνα, εφηύρε μια νέα και πρωτοποριακή μορφή αργαλειού. Ο νέος αυτός αργαλειός επέτρεπε τη δημιουργία σχεδίων, κατά τη διάρκεια της πλέξης των υφασμάτων. Προς τιμήν του εφευρέτη του νέου αυτού είδους αργαλειού, το μηχάνημα πήρε το όνομα Jacquard (Ζακάρ στα ελληνικά).


Με την πάροδο των χρόνων, η έννοια της λέξης Ζακάρ έγινε περισσότερο γενική και δεν αφορά το μηχάνημα του Jacquard, κυριολεκτικά. Χρησιμοποιείται, πλέον, για να περιγράψουμε τα υφάσματα που είναι κατασκευασμένα με αυτήν την τεχνική. Δηλαδή, με πλέξη που επιτρέπει τη δημιουργία σχεδίων επάνω στο ύφασμα, από το ίδιο νήμα, με το ίδιο ή διαφορετικό χρώμα.


Το Ζακάρ χρησιμοποιείται και στην πλέξη ρούχων, όπως πουλόβερ, ζακέτες, γάντια και άλλων ειδών ενδύματα. Στα κλασικά έπιπλα, θα το συναντήσουμε στις ταπετσαρίες των καναπέδων, των πολυθρονών και των καρεκλών. Έτσι, όταν λέμε ότι μία πολυθρόνα είναι “ζακάρ”, όλοι θα καταλαβαίνουμε ότι είναι μία πολυθρόνα επενδεδυμένη με υφασμάτινη ταπετσαρία, η οποία έχει διάφορα σχέδια.

Σχετικά Προϊόντα

Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας της House of Classic®

Θα στέλνουμε τακτικά στο email σας, προσφορές που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε εσάς, καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για την φροντίδα των κλασικών επίπλων σας!

* Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον σκοπό της ενημέρωσής σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από την λίστα μας όποια στιγμή το θελήσετε!