Πώς αγοράζουμε καρέκλες (α’ μέρος);
Εάν νομίζετε ότι η αγορά καθισμάτων είναι απλή, ίσως κάποτε διαπιστώσετε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Και – δυστυχώς – το διαπιστώνουμε αφ’ ότου έχουμε αγοράσει, πληρώσει και παραλάβει τα έπιπλά μας. Ας δούμε μαζί, μερικές χρήσιμες οδηγίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στις αγορές μας.
1. Η ευστάθεια του καθίσματος
Πρέπει να κοιτάζουμε πολύ καλά τα πόδια του καθίσματος, που θα αγοράσουμε, για έναν πολύ απλό λόγο: Αυτά θα μας στηρίζουν όταν καθίσουμε. Αν δεν είναι γερά, θα σωριαστούμε. Κάθισμα, λοιπόν, με τέσσερα σταθερά πόδια και όχι περίεργο μοντέρνο σχέδιο, με ελλιπή ή επίφοβη στήριξη.
2. Η συνοχή
Επιλέγοντας μια κλασική καρέκλα ή πολυθρόνα με καλή στήριξη, έχουμε κάνει μία καλή αρχή. Το δεύτερο βήμα, τώρα, είναι να δούμε αν το κάθισμά μας είναι συμπαγές. Δοκιμάζουμε, λοιπόν, πρώτα την πλάτη του καθίσματος και τα πόδια ένα προς ένα, κινώντας τα με όση δύναμη έχουμε. Αν νοιώσετε ότι κάτι από αυτά κουνιέται – έστω και ελαφρώς, παρατήσετε τάχιστα την καρέκλα σας. Βρείτε εκείνες τις καρέκλες που βεβαιώνεστε ότι αποτελούν ένα συμπαγές σώμα, από επάνω μέχρι κάτω.
3. Τα ίσια πόδια
Ένας απλός έλεγχος, πάντοτε βοηθάει. Βάζουμε το κάθε κάθισμα χωριστά σε ίσιο πάτωμα και σκουντάμε ελαφρώς. Αν όλα τα πόδια είναι ίσια, τότε το κάθισμα παραμένει ακίνητο. Μας κάνει! Αν τραμπαλίζει, τότε απορρίπτεται.
4. Όλα τα άλλα
Υπάρχουν και άλλα πράγματα, εκτός από τα βασικά, που μπορείτε να σκεφτείτε, ως κριτήρια επιλογής. Αν αλλάζουν εύκολα τα καλύμματα, αν καθήμενοι δεν σας κόβεται η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια, αν το κάθισμα δίνει μία αναπαυτική στάση στο σώμα σας κ.λπ.
Στον κατάλογο μας με τα κλασικά έπιπλα, έχουμε συμπεριλάβει καρέκλες και πολυθρόνες που δεν θα σας αφήσουν αδιάφορους. Καλές δοκιμές στις καρέκλες μας, λοιπόν, και καλές αγορές.